Rezultati 1 do 4 od 4


 1. #1
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.300 puta u 3.759 postova
  Moć reputacije
  1061

  O EU - neke nove činjenice │ О ЕУ - неке нове чињенице

  ..
  Британски медији: ЕУ је одувек био пројекат ЦИА


  Нема ничег чудног што се САД активно супротстављају могућем изласку Британије из ЕУ пошто је европска интеграција од самог почетка била амерички пројекат

  Нема ничег чудног што се САД активно супротстављају могућем изласку Британије из ЕУ пошто је европска интеграција од самог почетка била амерички пројекат, пише лондонски „Телеграф“.

  Како показују материјали са којих је Стејт департмент скинуо ознаку тајности, америчка обавештајна служба финансирала је стварање Европске уније још од средине прошлог века, пише „Телеграф“.

  Вашингтон је гурао европску интеграцију крајем четрдесетих година 20. века и тајно ју је финансирао у време администрација председника Трумана, Ајзенхауера, Кенедија, Џонсона и Никсона. Колико год то повремено иритирало, САД су се од тада, осим на НАТО, ослањале на ЕУ као на „сидро“ америчких регионалних интереса.

  У једном од докумената од 26. јула 1950. године наводи се информација о кампањи чији је циљ промовисање европског парламента. Иницијатор меморандума била је Управа стратешких служби, претходник ЦИА, наводи лист. Притом, напомиње се, САД су одувек посебну пажњу посвећивале Британији, чије је учешће у европским интеграцијама за њих било приоритетно.

  Према објављеним подацима, ЦИА је сарађивала са „оснивачима“ ЕУ, користећи их као своје помагаче. Америчка обавештајна служба се трудила да сачува зависност Европе од Вашингтона и на сваки начин је настојала да спречи ЕУ у тражењу алтернативних извора финансирања, наглашава се у тексту.

  У процесу изградње јединствене Европе било је и промашаја. Тако се, рецимо, у службеној белешци од 11. јуна 1965. године наводи да су потпредседнику Европске заједнице дате инструкције за развој пројекта монетарне уније. У документу се наглашава да је неопходно избегавати дебате док одлука о њеном формирању не постане неизбежна. Како показује историја, такав приступ није био превише мудар, имајући у виду актуелну ситуацију са дужничким и дефлационим замкама и масовном незапосленошћу на југу Европе.

  „У извесном смислу то су документи из старе историје, али они показују да је америчка ’држава у држави‘ до гуше уплетена у тај посао“, закључује аутор теста.  Извор: Новости

 2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 3. #2
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.300 puta u 3.759 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Борис Џонсон упоредио ЕУ и Адолфа Хитлера


  Бивши градоначелник Лондона Борис Џонсон упоредио је данас циљеве Европске уније (ЕУ) са Хитлеровим наводећи да ЕУ покушава да створи "супердржаву" попут оне коју је желео да створи Адолф Хитлер

  Бивши градоначелник Лондона Борис Џонсон упоредио је данас циљеве Европске уније (ЕУ) са Хитлеровим наводећи да ЕУ покушава да створи "супердржаву" попут оне коју је желео да створи Адолф Хитлер.

  Џонсон је у интервјуу за Сандеј телеграф рекао да су осуђени на пропаст покушаји да се континент уједини под једном влашћу, који у европској историји доминирају већ 2.000 година.

  "Наполеон, Хитлер, разни људи покушали су да уједине Европу и сви покушаји су се завршили трагично. ЕУ је покушај да се то учини различитим методама", навео је доскорашњи евроскептични градоначелник британске престонице.

  По његовим речима, ЕУ је грешила, што је довело до пораста тензија међу њеним чланицама, али је и ојачало немачку супериорност, и допринело разарању економија Грчке и Италије.

  Његова изјава наљутила је заговорнике останка Велике Британије у ЕУ. Британци ће се на референдуму 23. јуна изјаснити да ли желе да остану у ЕУ или не.

  Џонсон, британски конзервативац један је од највећих заговорника изласка Британије из ЕУ.  Извор: Новости

 4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 5. #3
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.300 puta u 3.759 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  ЕУ ПАРАЗИТИ: 10.000 чиновника прима по 200.000


  Администрација Европске уније је чудовишно гломазна и кошта превише, а не ради ништа, пише британски Дејли мејл, који се залаже за напуштање заједнице

  БРИСЕЛ - Британци за два дана одлучују да ли ће остати део Европске уније или ће је напустити, а у кампању су се укључили и острвски медији. Док Сан позива људе да гласају за одлазак, Дејли мејл то ради суптилније - објавио је текст о бирократама у Бриселу као паразитима који не раде ништа, а зарађују више од британског премијера.

  - У Бриселу влада чудна атмосфера. С једне стране Доналд Туск, председник Европског савета, упозорава да ће доћи до армагедона ако Британија напусти ЕУ. С друге, чиновницима је забрањено је да спомену „брегзит“. И имајући у виду све привилегије које ти чиновници имају, нико неће ни разматрати могућност да не послуша ту наредбу - пише Дејли мејл.


  „Велики пројекат“
  Како наводе, запослени у институцијама ЕУ не могу ни да схвате зашто „неки досадни Британци и желе да напусте ‚велики пројекат‘“.

  - Наравно, ко год да живи у овом затвореном свету - где је сваки викенд продужен, сви су на службеним ручковима, а попуст у радњама за њих је 36 одсто - има искривљен поглед на нормалан свет. Европска престоница је невероватна јер у њој за ЕУ ради 47.000 људи, а чак 10.000 њих има плату већу од 190.000 евра годишње, што је зарада Дејвида Камерона. И то су углавном менаџери на средини лествице. Осим тога, добијају 310 евра месечно да им супружници остану код куће и по 130 евра за свако дете - пише Дејли мејл.

  Такође, додају, 80 милиона евра годишње Европљане кошта школовање деце бирократа ЕУ.


  Пчеле и одлуке
  - Британски медији, који су за одлазак из ЕУ, избачени су из читаоница да се о „брегзиту“ не би разговарало, али тог истог дана главни догађај био је долазак принца Алберта од Монака на ручак поводом Европске недеље пчела. Што значи да нису радили ништа. Невероватно је и то да Европска комисија, чије чланове нико од грађана 28 земаља ЕУ није изабрао, а на чијем челу је тренутно Жан-Клод Јункер, влада овим бирократским апаратом. И иза затворених врата доноси законе који се тичу свих нас. Живот европског комесара посебно је профитабилан - основна плата је 258.000 евра годишње, а прате је додаци, помоћници, огромна пензија, али и месечна зарада од 10.000 евра пуне три године по напуштању функције - пише Дејли мејл.

  Добијају ′леба преко погаче


  КРКАЈУ ЈАСТОГЕ
  Дејли мејл пише да сваки члан парламента дневно добија 300 евра уз плату.

  - Постоје туристичке агенције задужене за путовања чланова парламента у Стразбур на заседања. Само тај путујући циркус кошта скоро 200 милиона евра годишње. Још је горе када се уђе у ресторан, где су на менију фоа гра и јастог, а кафа кошта мање од једног евра - пише Дејли мејл.  Извор: Курир

 6. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 7. #4
  Fast Serbia v2 Caffe Singer avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  4.386
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.979
  Pohvaljen 11.288 puta u 6.508 postova
  Moć reputacije
  461
  Budimo realni, sve ove članke gore su od ljudi koji su iz raznoraznih razloga euromrzitelji.
  Sigurno je da se može naći 1000 navoda zbog čega EU ne valja ali se mogu naći barem isto toliko razloga zašto EU valja ali najjednostavniji razlog je da se samo ukrupnjavanjem ekonomija i zajedničkim nastupom evropa može odupreti ekonomiji SAD-a i sve brže rastućoj ekonomiji Azije. Do sada se to i pokazalo ispravnom metodom.
  Gore navedeni navod da je EU upropastio ekonomiju Italije i Grčke je najblaže rečeno budalaština jer je i maloj deci poznato na kakvim osnovama se baziraju te ekonomije i kakva korupcija u tim zemljama vlada i kakvu ekonomiju su imali pre nego su postale članice EU. Grčka je bila bezmalo u srednjem veku.
  Srbija verovatno nikada neće ući u zajednicu EU zbog proste činjenice da ne poštuje pravila igre za koju se obavezala. Daću prost primer: EU se složila da se zabrani gajenje i uvoz genetski modifikovane stočne hrane, posebno soje. Srbija je u ugovoru o pridruživanju taj akt takođe potpisala...međutim on se ignoriše odnosno krši time što se u Srbiji naveliko gaji genetski modifikovana soja koja je preko korumpiranih političara-biznizmena stigla kao seme iz SAD u Srbiju.
  Time Srbija dovodi svoju kompletnu industriju mesa u pitanje jer se samo čeka dokle će EU to tolerisati i zabraniti uvoz mesa i mesnih prerađevina iz Srbije.
  Samo da se podsetimo, u Srbiji je zakonom zabranjeno uvoz i gajenje genetski modifikovane soje.
  Srbija kršji još niz drugih odredbi na koje se obavezala, izvozi oružije gde sme i gde ne sme, preprodaje tuđu robu pod svojim imenom u EU da bi se izbeglo plaćanje carine jer smo mi povlašćeni i čini još na stotine sitno-kriminalnih radnji misleći da smo jako prefrigani i lukavi a zapravo smo primitivni i glupavi jer em sebe trujemo, nije džabe GMO u EU zabranjen, em od tih šibicarskih trikova narod ovde nema ništa, samo se pune džepovi političarima.

 8. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Singer:Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1