Rezultati 1 do 1 od 1


 1. #1
  Softverski sektor - PC Klinika Херувим avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  Едем
  Postovi
  4.845
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.299
  Pohvaljen 7.205 puta u 2.934 postova
  Moć reputacije
  513

  Алине Милан живот дала православне вере се није одрекла !

  Ево за пар дана тачније 14 марта навршићесе пет година од како се у Господа упокојила Алине Милан прелепа девојка , Рускиња , православка !
  На руским интернет сајтовима је истакнута прича 23-годишње Алине Милан, која је преминула у болници од озбиљне болести - алвиококоза јетре. Упркос патњи у току више месеци, она је одбила да потпише Изјаву о прихватању израелског држављанства (што би јој дало бесплатну операцију - потребних 300 хиљада долара она за операцију није имала), јер је Изјава била повезана са потребом да се формално одрекне своје православне вере.
  Према речима духовника Алине свештеника храма Преп. Серафима Саровског у Кунцеву, Александра Нарушева и саме девојке, још у новембру прошле године је постављена у болници пред дилемом - добити убрзаним поступком држављанство Израела (а тиме и право на даље бесплатно лечење, које би могло да јој спаси живот), ради чега је било неопходно да се представи у документима као јеврејка или атеиста, или да остане верна Православној Цркви и сачека неминовну смрт. Алина Милан изабрала је друго, а први који је о овоме објавио на свом блогу Никита Мендкович је назвао без колебања савременом хришћанском мученицом за веру.
  Из саопштења московског правног факултета (где је учила Алина):

  Историја болести Алине, по речима њене матере (публиковано 3.фебруара):

  «Оболела је тешко, висока температура, потом пожутела. Типични знаци хепатитиса, зато су је у почетку одвезли на клинику за заразне болести. Пошто хепатитис није потврђен, превезли су је у Боткинску, тамо су учинили две операције за исушивање гнојног апсцеса, јула и августа лечили су апсцес, потом смо је месец дана лечили дома. 25.октобра била је операција, желели су да уклоне оболели режањ јетре, али је током операције постављена дијагноза – алвеококозис, видели су област оштећења, и схватили, да ништа не могу урадити. Потом су зашили и предложили да се направи пуна трансплатација јетре. Прилике да се трансплатација успешно обави су биле минималне... Стање Алине се погоршавало, већ је била на одељењу за интензивну негу, почели су поремећаји срчаног ритма... – директна опасност не само за здравље, већ и за живот.

  Одлука да се лети за Израел је донешена брзо, електронском поштом сам разаслала извештај о историји њене болести и линк на компјутерску томографију свим највећим клиникама на свету. «Ихилов» (болница у Тел Авиву, једна од најсавременијих на свету) је одговорио међу првима, предлози за лечење су били конкретни, и зато смо већ 11.новембра већ били на пријемном одељењу те болнице.

  Овде је већ постало јасно да се у време операције инфицирала, и то је био узрок сепсе. У Израелу су се за наше лечење заузели са ентузијазмом. 26. Новембра се десила сепса, потпуна зараза крви. Од тога дана Алина је на одељењу интензивне неге. Стање тешко.

  Што се тиче плаћања, мени је пред одлазак просто дао новац генерални директор организације, где сам радила пре неколико година.Овај новац је довољан за месец дана третмана, и за оне операције које су учинили. Сада је дуг, као што сам вам написала, 64 хиљада долара, немам могућности где да тражим... Алина није петогодишње дете. Одрасла је, а одраслима у Русији само помаже родбина и пријатељи. "

  На форуму Правног факултета је тада објављено да је за лечење Алине потребно 300.000 долара. Тог новца нија имала Алина и њени рођаци.

  Постојало је решење – обратити се званичном молбом за убрзаним добијањем израелског држављанства, које би јој дало могућност да добије бесплатно лечење. О томе је новембра писао духовник Алине, свештеник Александар Нарушев: "Новца за лечење готово да нема <...> још увек је могуће да се добије држављанство Израела и да се лечи бесплатно и брзо, јер времена је врло мало ... Да би добила држављанство, остаје само да попуни упитник и апелују на амбасаду, све остало је решено. "

  Према израелском "Закон о повратку", Алина би могла да рачуна на репатриацију - као што је јасно из извештаја на израелским медијима о њеној смрти, јер јој је покојни отац је био јевреј, а његова мајка (баба Алине) је сада држављанин Израела. Како јавља сајт :
  Kod:
   http://www.newsru.co.il/israel/22mar2011/alina_102.html
  "конзуларно одељење премијера «Натив» је у току месец дана завршио верификацију исправа којима се доказује право девојке да добије израелско држављанство, а у децембру је дао своје препоруке Министарству унутрашњих послова, али је Министарство унутрашњих послова није журило са одлуком, јавља прес служба «Кадиме» израелске странке, којој се Алинина бабушка обратила за помоћ. Као што је наведено даље на израелском информативним сајтовима, члан Кнесета (израелског парламента) из «Кадиме» Марина Солодкин на захтев бабе Алинине,"обратила се начелнику Управе регистрације популације Амнону Бен-Ами, да хитно интервенише и убрза одлуку о овом случају, узимајући у обзир здравствено стање девојке, али помоћ није указана."

  Разлог за ово написан је на форуму храма преп. Серафима Саровског, где служи духовник Алине (10.нов. 2010.):

  "Али, на упитнику постоји ставка «вероисповедање» "Према закону, да постане израелски држављанин може само јевреј или атеиста ... Да би се добила брза медицинска нега и шанса за живот, у тој ставци треба да се напише само једна реч: "атеист " или "јеврејка " ... Ево на ово питање и она ме је питала преко телефона. Шта да се учини?. Лекари кажу да је времена врло мало, две или три недеље, код нас не врше ову врсту лечења.

  Избор је једноставан – бити лукав, и добити наду на исцељење или се потпуно ослонити на Бога.

  Са измешаним осећањима сам ишао данас код ње у болницу (10.нов. се Алина налазила још у Москви), поред ње је седела мати са изнемоглим, али не и очајним изгледом, и тамо у соби за интензивну негу, мене је чекао човек, који жели одговор, можда, на најглавније питање свог живота.

  Ја нисам извршитељ пресуда и нисам знао, шта да кажем ... тачније, знао сам, али ...

  Још на путу за болницу мајка девојке је рекла, да су оне са ћерком већ решиле... ја сам скренуо разговор на другу тему, бојећи се да чујем нешто најстрашније за мене, као свештеника и хришћанина.

  Улазећи у собу, видео сам савршено јадно, жуто, које једва подсећа на девојку од 22 године, биће. Али, са бистрим очима и некаквом дивном чврстином и одлучношћу у очима.

  «Ми смо све решили са мамом, - с прага ме је сусрела Јелена (крштено име Алине) – Ја нећу скинути крст и нећу се одрећи, то није вредно тога».

  «Ви, јунаци!», рекох ја.

  Јелена се причестила и насмејала.

  А потом сам питао матеру, како ће даље да раде. «Не знам, - одговорила је, - Бог нас неће оставити, тражићемо спонзоре, продавати лично имање».

  -Али, немате времена.

  - Но, пред нама је вечност... одговорила је она.

  Правно објашњење преузето са израелских сајтова:

  «Ситуација је следећа – сагласно Закону о повратку, јевреј (макар по једном родитељу), који је променио веру, нема права на репатријацију...

  Уопште, сагласно том закону, Јевреј може да буде или јудејске вере или атеист, треће не постоји. Зашто – компликовано је да се одговори, али такав је закон.

  23 новембра 2010 г. Алина је сама написала на форуму храма прп. Серафима Саровского у Кунцеву:

  "Поштовани посетитељи форума! Сада, када ми је већ много боље, ја могу говорити о ономе што се даље дешавало. Никаквог херојства, никаквог избора у даном моменту нисам имала да урадим, свој избор сам учинила давно — ја сам православна хришћанка. На почетку, нисам знала своју диагнозу — нико ми није говорио, мене су, као дете, оградили од свега тога… чудом се нашла клиника… чудом се нашли спонзори и добри људи… чудом сам издржала лет… чудом сам ја жива.

  А избор? Да, ја не скидам крст, ја откривено говорим, да сам православна, крстим се. Да, код мене је лист папира из Министарства унутрашњиих дела Израела, где нема варијанти: има ставка "ја примам држављанство-законе-религију дане државе", само потврдите, потпис. Но кажите, да ли је то избор? Главно, није на папиру, већ у души… а тамо је нада на Бога, јача од папира, јача од закона, држава, страшних диагноза или времена! И у најтежим моментима мене не оставља осећај, да ме Господ држи за руку. Сви лекари, свих држава носе ризик операције, и овде сваки дан може бити последњи. Једини избор, који сам ја већ давно учинила, а он није везан са држављанством – мој избор је вера у Бога, у то, да слепо благодарим за то, што ми је суђено. А такав избор, он стоји пред сваким човеком».

  Неколико месеци је Алина Милан проживела на интензивној нези хируршког одељења «В» клинике «Ихилов», прикована на апарат вештачког дисања. Како су приметили израелски лекари, све до последљег дана је била «прикована за постељу ... али се налазила у пуном сазнању и чврстој свести», што још више даје значај одлуке коју је донела на фону мучења од смртоносне болести која се развијала.

  У ноћ 14 марта Алина (Јелена) Милан је умрла од силног унутрашњег крварења. Многи корисници интернета у Русији су је одмах прихватили као свету мученицу.  Владислав Владимиров

  "ПРАВДА.РУ", 21 марта 2011 г.  Оригиналан текст на руском
  Kod:
  http://simvol-veri.ru/xp/luchshe-smert-chem-jizn-bez-boga.html

  Помјани Господе рабу Твоју Алине Милан у царству Твоме !
  Izmenjeno od: Херувим; 08.03.2016 u 18:52.


  Не плаши се људског презира и клевете. Свако ко побожно хоће да живи биће гоњен, клеветан и презиран.
  Свети Антоније Велики

 2. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Херувим:Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 19:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1