Za većinu VHS predstavljaju davno zaboravljenu prošlost, ali to su bile i gramofonske ploče, koje u poslednje vreme doživljavaju renesansu i sve su traženije!


VHS kasete su ponovo aktuelne među kolekcionarima

Slična stvar je i sa VHS kasetama. Davno pre DVD-a, “blu reja” i ostalih modernih nosača slike i zvuka VHS kasete su bile glavne kada je u pitanju gledanje filmova i ostalih sadržaja. VHS kasete su nestale pre više od 10 godina, a u život ih sada vraćaju kolekcionari. Biblioteka jednog prestižnog koledža ponudila je studentima 3.000 VHS kaseta na iznajmljivanje navodeći da one imaju veliku istorijsku i kulturološku vrednost.

Ako spadate u one koji su po budžacima sačuvali VHS kasete proverite da li imate ove naslove, jer možete dobro da ih unovčite

Noć veštica (1978)

Jedna originalna kopija Karpenterovof klasika je 2013. godine prodata je za gotovo 13.000 dolara na “eBay” aukciji. Kasnije se pojavilo još VHS verzija ovog filma, a cena ima je pala na i dalje primamljivih 300 dolara.

Tales from the Quadead Zone (1987)

Ovaj film se smatra “Svetim gralom” za VHS kolekcionare. Horor iz 1987. na video kaseti u 2011. dostigao je cenu od 1.000 dolara. S obzirom da je reč o vrlo retkom VHS-u, njegova vrednost s godinama raste pa se sada procenjuje na 2.000 dolara.

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

Polovna video kaseta ovog kultnog horora na “eBay” aukciji uspela je da postigne cenu od 300 dolara. Trenutno je u ponudi još jedna kopija po ceni od 75 dolara.

Ratovi zvezda epizoda IV: Nova nada (1977)

Pre nekoliko meseci navodno vrlo retka VHS verzija ovog filmskog hita iz 1977. godine prodata je za 110 dolara.

Lepotica i zver (1992)
Diznijev klasik takođe je na velikoj ceni. Na “eBayu” se VHS verzija iz 1992. godine prodaje za oko 500 dolara.

Park iz doba jure i E. T.l

Spilbergov kultni film o dinosaurima iz 1993. godine na “eBayu” se u VHS verziji nudi za vrtoglavih 500 dolara. Po istoj ceni prodaje se i VHS E.T. kako kaže prodavač, u vrlo dobrom stanju.


izvor: Alo novine