Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Rezultati 11 do 20 od 22


 1. #11
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  Старијег датума (ове године)...

  ..
  Јединице поправља 20.000 ученика


  У ОСНОВНИМ и средњих школама у Србији данас почиње полагање поправних испита за ученике који су на крају школске године имали једну или две слабе оцене.

  Иако нико од надлежних нема тачне податке о томе колико школараца има јединице, незваничне процене говоре да их је око 20.000, од којих је у престоници око 4.000 ђака.

  Иначе, "кечеве" на крају школске године, углавном, имају средњошколци, док је број основаца који имају слабе занемарљив.  Извор: Новости

 2. #12
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Нити ради нити се школује 150.000 младих


  У Србији свака друга особа између 19. и 24. године нема запослење, али и не подижу сопствену квалификацију. Посматрано од 2009. године до данас, на тржишту рада сад је број незапослених омладинаца најмањи

  ЧАК 150.000 младих у Србији нити ради, нити се образује. У њиховим професионалним биографијама ставка радно искуство не постоји, а дипломе су им једва средњошколске. Статистика, с друге стране, бележи да је у односу на прошлу годину готово 10 одсто мање имена на евиденцији Националне службе за запошљавање, а посматрано у периоду од 2009. године до данас на тржишту рада тренутно је најмањи број незапослених "омладинаца".

  Четвртину особа без посла које су на листи НСЗ чине млади. Поредак на листи, по свему судећи, неће се ускоро променити, с обзиром на то да је њихово образовање на врло ниском нивоу. Само 15 процената особа од 15 до 29 година је са високом стручном спремом, док је највише носилаца средњошколске дипломе - више од 97.000.

  Др Нада Новаковић, из Института друштвених наука, сматра да је за то крива неусклађеност образовног система са потребама и могућностима друштва.

  - Невоља је што је стопа незапослености младих у Србији вишеструко виша од оне у развијеним земљама, посебно Европске уније - каже она. - Свака друга особа између 19 и 24 године је без посла. Међу њима је званично 150.000 младих који не раде, а и не школују се. То је само по себи доказ лошег образовног система, лоше политике запошљавања и ниског привредног раста.

  Наша саговорница наглашава да не постоји одговорна политика запошљавања. У првом плану су профит, приватни интерес, богаћење...

  - Осуђивати младе који не раде и не школују се за њихов положај неосновано је и бесмислено, јер већина њих није то вољно изабрала - истиче наша саговорница. - Они нису криви што после средње школе у земљи нема посла или што не могу да наставе школовање.

  Издвајања државе за образовање и науку у Србији су испод европских стандарда.

  - Једна од добрих мера била би да се средње образовање прогласи обавезним, како је то давно урађено за основно - сматра др Новаковић. - У том случају проценат деце која не настављају школовање би се смањио. То би допринело и бољем квалитету живота, а смањио би се јаз између најмање и највише образованих грађана.

  Филип Радојичић, млади предузетник из Чачка, док је био млађи имао је став да не жели да ради за малу плату, међутим, временом је променио мишљење и сматра да би требало да радити за нижу зараду.

  - Уколико се не школују, а притом и не раде, млади ће временом стећи животне навике које ће их онемогућити да посматрају ствари око себе на позитиван начин и управо због тога неће препознати прилике и могућности које пролазе поред њих - каже Радојичић. - С друге стране, уколико се запосле негде могу стећи искуство, могу видети како неко други ради и како је неко други покренуо свој бизнис. То све може изазвати код тих младих људи ефекат "ако је он то могао, онда могу и ја".

  Пошто је понуда посла недовољна, у већини случајева млади зависе од родитеља. Већина младих нема на располагању средства да започне сопствени бизнис.

  - Држава је дужна да улаже у младе људе и сноси ризик тих улагања - каже наш саговорник. - Родитељи свакако могу да помогну и допринесу, а ту пре свега мислим на моралну подршку.


  РАЗЛОЗИ ЗА ПРОБИРЉИВОСТ
  У НСЗ наглашавају да су некада, и када има посла, омладинци пробирљиви. Најчешћи разлози за одбијање понуђених посредовања налазе се у опису послова, као и у понуђеним условима рада дефинисаним од стране послодаваца. - Као оправдано одбијање понуђеног запослења сматрамо плату и рад испод стандарда за занимање, неплаћен прековремени рад, нередовну исплату, неплаћене доприносе, удаљеност места рада, постојање опасности од повређивања, професионалних или других врста обољења... - кажу у НСЗ.  Извор: Новости

 3. #13
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Привреда у Србији узима мање кредита а више касни у отплати рата


  Укупни кредити привреде, предузетника и становништва у Србији на крају новембра 2016. године износили су око 2.152 милијарде динара, што је 2,9 одсто мање него у октобру, објавило је Удружење банака Србије.

  Кредити предузећима износили су око 1.313 милијарди динара и за 5,1 одсто су мањи него месец дана раније.

  Укупне позајмице грађана увећане су за 0,8 одсто, на око 791 милијарду динара, а толико су повећани и кредити предузетницима, на око 47,2 милијарди динара.

  Међу кредитима за становништво највећи раст је био зајмова за рефинансирање, 2,9 одсто, док су готовински кредити увећани за 0,9 одсто. У паду су били потрошачки кредити за 0,8 одсто.

  На крају новембра каснила је отплата 11,5 одсто укупних кредита, што је 0,3 одсто више него у октобру. Удео позајмица правних лица који касне у отплати повећан је са 13,3 на 13,9 одсто. Кашњење предузетника у отплати кредита смањено је са 15,8 на 15,5 одсто, а кашњење становништва остало је на истом новоу од 7,1 одсто.  Извор: Новости

 4. #14
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Банке грађанима већ узеле 33 милијарде!


  БАНКЕ у Србији у 2016. оствариће највећи профит у последњих пет година, јер су само за првих девет месеци зарадиле су 32,8 милијарди динара, након одбијања свих расхода. Иако највећу зараду и даље имају на каматама, рекорд је забележен у приносу од провизија и накнада, чак 25,9 милијарди динара.

  Оваква зарада на такозваним “пратећим трошковима” настала је јер су их банкари подигли, док им је добит пала на каматама на кредите, које су морали да смање. Банкари задовољно трљају руке, јер им је омогућено да само за узимање папирног извештаја на банкомату, после подизања новца, узму 15 динара, а за плаћање рачуна и до 150 динара.

  Ово је ситница у односу на обраду кредита који може да износи и до 3,7 одсто на целокупни износ зајма. Тако, ако неко узме већу позајмицу од, на пример, милион динара, само за обраду захтева платиће 17.500 динара. За годишње одржавање кредита накнада је од 0,5 до један одсто на остатак дуга. То значи да се за зајам од 500.000 динара, плаћа од 5.850 динара сваке године отплате.

  За одржавање текућег рачуна трошак износи од 125 до 400 динара, издавање чекова 10 до 30 динара по комаду, блокада картице од 300 до 1.000 динара, а издавање нове по захтеву корисника и до 1.500 динара. Слање опомене је од 200 до 600 динара, издавање разних потврда од 300 до 500 динара. Провера стања на рачуну СМС поруком је 10 динара, а неосноване рекламације од 1.000 до 2.460 динара...

  Све су ово ситни и крупни трошкови које банке наплаћују својим клијентима. Али, наравно, не чине то банке само у Србији, то је њихов манир и у Европи, само у мањим износима. Код нас је банкама омогућено да саме креирају своју политику и да наплаћају свој рад по ценама за које сматрају да су реалне. У Удружењу “Ефектива” сматрају да то не сме да буде пракса.  - Провизије које банке наплаћују од грађана често су фантомске - истичу у “Ефективи”. - То се види у случају накнаде за праћење кредита, када банка за исти посао који ради током отплате кредита, наплаћује накнаду у процентуалном износу на главницу. У једном тренутку наплаћује један износ, а како се главница смањује, и овај износ иде на доле, што је нелогично.

  Банке наплаћују три врсте накнада, а како истичу у “Ефективи”, они их све сматрају незаконитим. Прва је накнада или провизија за обраду кредита, која се зарачунава на почетку, приликом задуживања (од 0,5 до 3,5 одсто), друга је она коју банка наплаћује за одржавање или праћење кредита (квартално, полугодишње или годишње од 0,1 до један одсто) и трећа - провизија за превремену отплату која је 1,5 одсто.

  Народна банка Србије нема законска овлашћења да прописује банкама ограничења у погледу врсте и висине накнада које наплаћује за обављање послова. Али, у складу са одредбама Закона о банкама, НБС може да пропише јединствени начин обрачуна и објављивања трошкова, камата и накнада банкарских услуга.

  И поред оваквих накнада и провизија, банкари се жале да мало зарађују, али се ниједна банка, од 30 колико их има, не повлачи са тржишта, чак долазе и нове.


  КАМАТЕ НА ШТЕДЊУ

  Банке су ове године смањиле камате на штедњу, а поједине су их и укинуле. То је допринело да им каса буде пунија. Такође, банке константно смањују број запослених, па у трећем тромесечју ове године у 30 банака ради 107 службеника мање, што је додатно снизило њихове трошкове.  Извор: Новости

 5. #15
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Zemlja za starce: Do 2030. godine u selima po Srbiji biće samo babe i dede. I živeće sami
  U Srbiji po popisu stanovništva iz 2011. godine, 17,25 odsto stanovnika starije je od 65 godina, a taj procenat bi mogao da poraste na 21 odsto do 2030. godine u slučaju da se ovaj trend nastavi.

  Kako su saopštili predstavnici Crvenog krsta Srbije, demografska projekcija za Srbiju po podacima iz istraživanja “Položaj starijih osoba na selu“, predviđa da će do iste godine udeo starijih od 80 godina biti pet odsto.

  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je na predstavljanju istraživanja da takva demografska struktura Srbije daje za pravo da se “bavimo traženjem rešenja i da ih prelažemo nadležnim državnim organima”.

  Direktor Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović rekao je da je povod za istraživanje bio ubrzana depopulacija sela i urbanizacija gradova.

  – Situacija je posebno teška u selima udaljenim od gradova, jer su medicinske i socijalne usluge znatno slabije nego u sredinama koje su bliže gradskim centrima – rekao je Radvanović.

  Rezultati istraživanja pokazuju da se od 2002. do 2011. godine seosko stanovništvo smanjilo za 311.139, odnosno za 10,9 odsto.

  Sociolog Gradimir Zajić istakao je da se selo “feminizuje” jer je prosečna starost žena veća nego muškaraca.

  – Na selu živi 56 odsto žena čija je prosečna starost 75,1 godina, dok je prosečna starost muškaraca 73,9 godina. Čak deset odsto stanovništva je starije od 85 godina – rekao je Zajić.

  Poljoprivrednici i domaćice, po njegovim rečima, čine 59 odsto seoskog stanovništva, a 38 odsto su radnici i službenici.

  On je dodao da 88 odsto stanovnštva ima lična primanja, od čega su 38 odsto poljoprivredni penzioneri, a 43 odsto su starosni i invalidski penzioneri.

  Po podacima iz istraživanja, 34 odsto domaćinstava na selu je samačko, a u 63 odsto domaćinstava nema mlađih od 65 godina.

  Zajić je istakao da čak 42 odsto domaćinstava obrađuje samo okućnicu što je, kako je rekao, upozoravajći podatak.

  – Ispitanici, 26 odsto njih, izjavilo je da nemaju dovoljno novca, 11 odsto reklo je da im nedostaje sve, dok je sedam odsto reklo da im ništa ne nedostaje – objasnio je Zajić.

  Istraživanje je uradio Crveni krst Srbije, uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UN) i poverenika za zaštitu ravnopravnosti.  Izvor: telegraf.rs

 6. #16
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Да нема Срба стале би траке у фабрикама


  Све више наших људи у последње време одлази на привремени рад у Словачку, Чешку и Пољску. Само у словачким погонима сваког дана aнгажовано око 5.000 радника из Србије

  ДА нема наших радника, "Самсунгове" фабрике у словачким градовима Водеради и Галанти - не би могле да испуне планове производње! А, ако би се водила нека статистика, показало би се да у Словачкој сваког дана ради око 5.000 српских држављана.

  Ово је јуче "Новостима" рекао Мирослав Барна из новосадске Агенције "ЈПМ Персонал сервисиз", која већ две и по године привремено запошљава наше људе у овој земљи. Највише у Трнавској области, на ободу Панонске низије, надомак Братиславе, где су погони "Самсунга", Икее", "Фоксона" (бившег "Сонија")...

  - С обзиром на то да великим фабрикама у средњоевропским земљама, последњих година, недостаје радника, појавила се прилика и за наше незапослене да по неколико месеци тамо раде - каже Барна. - У Србији већ има пет-шест агенција које посредују за рад у Словачкој и још неколико за запошљавање у Чешкој и Пољској. Највише заинтересованих је из Војводине, мада их је све више и из других крајева наше земље. Само преко наше агенције, за две и по године, у Словачкој је привремено радило око 2.000 људи.

  Само из Војводине, како сазнајемо, седмично одлазе и по два аутобуса радника пут Словачке, где се највише траже радници за послове у прехрамбеној, ауто и електро индустрији, у фабрикама за производњу и склапање делова за ЛЦД телевизоре, паковање сендвича. Послови су углавном мануелни и брзо се уче, па може свако да ради.

  - Највеће изгледе да се запосле имају пунолетни не старији од 50 година - објашњава наш саговорник. - Није потребна нека посебна стручна спрема. Послови су различити, нису много тешки, али се обично док се ради стоји. Радно место сваког радника одређује пословођа. Пожељно је знање или разумевање словачког језика, али није обавезно. Онима који не знају језик помажу колеге или преводиоци којих има у неким погонима.

  Слично је и у Чешкој и Пољској. Када је реч о нискоквалификованим радницима, најтраженији су грађевинари, радници у производњи, али и угоститељи за које је, ипак, један од услова познавање чешког, пољског и енглеског језика. У овим земљама на цени су и медицински техничари, бабице, стоматолози, интернисти, анестезиолози, гинеколози, педијатри и патолози. Осим тога, у Чешкој су дефицитарни инжењери и технолози, ИТ стручњаци, радници у корисничким сервисима, менаџери продаје фармацеутских и медицинских производа.

  - У "Самсунговој" фабрици у Водеради, летос сам радио три месеца - прича Марко Р., из Оџака, своје искуство из Словачке. - Отишли смо преко агенције из Бачког Петровца и све је било регуларно. Визе су нам биле плаћене, имало смо бесплатан превоз до Словачке, добар смештај, обезбеђен пут од стана до посла и један оброк у фабрици.... Новац се једино троши за исхрану код куће или изласке. Али, ко може да се проводи после пола дана рада на ногама?! Дружили смо се углавном међусобно, а са Словацима врло мало.

  Преносећи своје искуство из Словачке, Марко каже да је сатница 2,2 евра, плата се исплаћује на крају месеца, па може да се заради 500 до 650 евра, зависно од послодавца.

  - Иако ови услови звуче примамљиво, није било лако - тврди Марко. - Радили смо по две смене по 12 сати, па два дана били слободни. Али, дешавало се да у том ритму радимо и три-четири дана узастопно. То омогућава већу зараду, али је исцрпљујуће.

  И дисциплина је "војничка", прича Марко, а алко-тестови у погонима били су готово свакодневни. Имали су, каже, и право на неплаћену получасовну паузу, али на њу нису смели да одлазе сами...

  Иако у свим агенцијама тврде да радници добијају уговоре о раду и пуно здравствено осигурање, било је и преварених који су једва успевали да се врате из Словачке. Осим тога, неки су и протерани, јер се испоставило да су уместо радних имали туристичке визе...


  ЧЕЛИЧНА ДИСЦИПЛИНА

  СЛОВАЧКИ радни закони су врло стриктни, а дисциплина на послу мора да се поштује - каже Мирослав Барна. - Зато су неки радници из Србије радили само три месеца, а има и оних који су се прилагодили и у Словачкој раде већ две године. Ако послодавац није задовољан кандидатом који је дошао преко агенције, он се враћа, а пут сам организује и плаћа. Може се, такође, десити да послодавац после прве недеље пробног рада, раднику да отказ.


  МИНИСТАРСТВО

  ПО достављеним извештајима агенција за запошљавање, током 2016. године, у Словачкој је запослено 319 наших грађана, преко агенције "Ларго плус" - кажу у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. - Напомињемо и да се грађани могу самостално запошљавати у иностранству, али како евиденције о њима имају Национална служба за запошљавање и агенције за запошљавање, не постоји увид у број оних који посао проналазе без њиховог посредовања.  Извор: Новости

 7. #17
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Руси и ми: НАТО је претња


  Истраживање о ставовима грађана источне Европе о Североатлантском пакту показало  СРБИЈА и Русија су једине две државе на истоку Европе у којима значајна већина грађана види НАТО као претњу. Ово показује истраживање које је урадила америчка агенција "Галуп".

  Према резултатима, 64 одсто испитаника сматра да је НАТО претња Србији. А да би североатлантски пакт могао да штити нашу земљу верује тек шест одсто људи, док је 19 одсто неутрално и без става.

  Овако висок проценат грађана који не верују НАТО забележен је само још у Русији, где 67 одсто испитаника Алијансу види као претњу, три одсто као заштитнике, а 20 одсто је неутралних.

  У Бугарској, Грчкој и БиХ највише је оних (више од 50 одсто), за које НАТО не представља ни претњу, ни заштиту. Слично је и у Црној Гори, где је 35 одсто људи с неутралним ставом. Оних који не верују НАТО је 29, док је оних који мисле да ће их штитити 21 одсто.

  Истраживање је показало и да је на Космету највише грађана који НАТО сматрају заштитником, чак 90 одсто. За претњу их сматра три одсто, а шест је неутрално.

  У Хрватској НАТО као заштитника види 52 одсто грађана, а као претњу 17 одсто.  Извор: Новости

 8. #18
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  Требаће нам 100.000 радника


  Србија би после 2040. могло да недостаје од 80.000 до 100.000 раника јер ће бити све мање радно способних људи због исељавања и смањеног прираштаја, упозорио је недавно економиста Иван Николић.

  - Већ од 2027. улазимо у озбиљну кризу тржишта рада која би се огледала у немогућности обезбеђивања довољне радне снаге као подршке даљем расту - указао је он позивајући се на статистичке процене да ће се број незапослених у Србији с прошлогодишњих 489.400 смањити на 369.200 радника до 2025. године, а 2033. незапосленост ће пасти испод 100.000.  Извор: Непознато

 9. #19
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.130 puta u 3.691 postova
  Moć reputacije
  1060
  ..
  СВЕ МАЊЕ ЂАКА У СРБИЈИ: Гаси се 800 одељења


  Од 2010/2011. године драстично се смањио број ученика у Србији; Прошле школске године 97 сеоских школа радило због само једног ђака  ШКОЛЕ ће од првог септембра имати 800 одељења мање, процењују синдикати. Број деце смањује се из године у годину, па је од школске 2010/2011. до 2016/2017. године број основаца, према подацима Завода за статистику, смањен за 34.346. То значи да су нестале 34 велике школе.

  Села одавно пуста, а и варошице све празније довели су до тога да око 800 школа, тачније издвојених одељења, има мање од десет ђака. Годину раније било их је хиљаду, па се 200 угасило. Исто се очекује и овог септембра, а прецизни подаци знаће се тек када школска година почне.

  Прошле школске године чак 97 сеоских школа радило је због само једног ђака. Толико их је имало попуњену само једну клупу - са двоје ученика. Мање ђака значи мање одељења, а то и мање посла за наставнике и више технолошких вишкова. Међу њима су најбројнији управо учитељи, међу којима је, према првим подацима листе технолошких вишкова, чак 86 остало без часова и одељења.

  Према подацима Завода за статистику, школске 2000/2001. године од првог до осмог разреда у Србији било је 711.954 ученика, у школској 2010/2011. било их је 578.978, док су прошлу школску годину уписала 544.632 ученика. Пре шест година, првака је било 74.759, а прошле године било их је свега 66.524. Драматична демографска слика, дакле, најочигледније се види у празним школским клупама.

  - Нажалост, не можемо да утичемо на демографску слику. Сви бисмо волели да су школе пуне деце, али реалност је другачија. Због тога има све мање ученика - каже за "Новости" Весна Недељковић, помоћница министра просвете.  Осим броја ученика, на број смањења одељења и повећање технолошких вишкова утицала је и примена Стручног упутства о формирању одељења. У Унији синдиката просветних радника кажу да се број технолошких вишкова у односу на крај прошле школске године повећао за 2.191 и да је великим делом за ту ситуацију криво поменуто упутство. У Министарству просвете, међутим, кажу да није реч ни о каквом новом документу, већ о "папиру" који је усвојен још пре четири године и требало би да се од тада примењује.

  - Стручно упутство каже да је 30 ученика једно одељење, а већ са 31 могу да се формирају два одељења. Али не можемо да имамо у школи групу мању од 15 ученика, ако није реч о одељењу које учи на мањинском језику или ако је издвојено одељење са малим бројем ђака - објашњава Весна Недељковић. - Многе школе игнорисале су ово упутство претходне четири године и сада, када смо им послали допис, да морају да се придржавају правила и Закона, имамо ситуацију са смањеним бројем одељења.

  Наша саговорница објашњава да у нашим школама одељења у просеку имају 19 ученика, што је, објашњава, нерационално и превише кошта образовни систем.


  Територијална припадност

  Да бисмо неке школе очували, важно је да се поштује и територијална припадност школи. Дешава се, рецимо, да једна школа буде веома популарна, па уписује више одељења и тражи додатне наставнике, док друга, удаљена 500 метара, губи одељења и имамо технолошке вишкове. Некада се поштовала територијална припадност, а ученици су само у изузетним случајевима примани у школе које нису најближе месту становања - напомиње Весна Недељковић.  Извор: Новости

 10. #20
  Početnik
  Datum registracije
  04.08.2017
  Postovi
  12
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  26
  Pohvaljen 30 puta u 24 postova
  Moć reputacije
  3
  Степо свака теби част, али ова тема је толико депресивна са толико лоших информација да је јако тешка за читање, не видим поенту да се презентују овакве информације, поред свих сра*а која свакодневно људи преживљавају. Ваљда је цео нет и форум постао популаран због бежања од сурове реалности.

  Теме попут оне о нашим људима су свакако за похвалу, али ова је стварно црњак.

 11. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Skjavonesk:Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 18:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1