..
"Плаза" уместо рушевине


У главном граду Србије ускоро ће се отварити три хотела светског реномеаБЕОГРАД ће ускоро бити богатији за три хотела реномираних светских ланаца - "Кемпински", "Плаза" и "Хилтон", рекао је јуче председник Скупштине града Никола Никодијевић.

- Хотел "Плаза" ће се налазити на простору зграде савезног МУП-а у Кнеза Милоша, која је разрушена у НАТО бомбардовању - рекао је Никодијевић, наглашавајући да је завршена студија и решено питање три саобраћајна улаза у будући комплекс, што је било спорно са становишта протока саобраћаја у Кнеза Милоша.

Како је истакао, коначнно ће бити решено питање Хотела "Југославија", јер је планска документација у завршној фази и требало би да се нађе на следећој седници Скупштине града. Поред хотела, ту ће се у две новоизграђене куле налазити стамбено-пословни комплес и тржни центар.

Када је реч о хотелу "Хилтон", председник београдског парламента је навео да је плац на којем ће се градити дуго година био у спору, а сада је приведен намени, па ће уместо ограђеног простора на којем нема ничега, у самом центру града, код Славије, нићи велики, луксузан хотел.Извор: новости.рс