NOTICE Trenutno posmatrate globalnu temu. Možda više niste u kategoriji foruma koji pretražujete.

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 10 od 22


 1. #1
  Top poster
  White_Angel avatar
  Datum registracije
  26.10.2014
  Postovi
  2.149
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.010
  Pohvaljen 2.970 puta u 1.542 postova
  Moć reputacije
  232

  ► Budimo humani ► Humanitarne akcije ◄

  Tema je informativnog karaktera, namenjena humanitarnim akcijama, svima koji su u mogućnosti da pomognu a ne znaju na koji način to da učine.

  Obzirom na vreme u kome živimo, oskudicu, siromaštvo, bolest, česte probleme koji se ne mogu rešavati bez pomoći humanih dela pojedinaca, humanitarnih organizacija, volonterskim radom, neka ona ostane informativnog karaktera a kao podsetnik da svojim humanim gestom možemo učiniti puno licima u stanju potrebe.

  Teme ovog tipa su uvek osetljive ali mnoge mogu podstaći na akciju. One u nama bude ljude koji čine dobročinstva i podsećaju nas da ljudi i ostanemo.

  Bilo kakvi komentari koji sobom ne nose informaciju o načinu pomoći - diskusije, biće uklonjeni iz teme.  Nečije malo, nekom će značiti puno, budite humani!  Pomozimo devojčici Petri da pobedi tešku bolest!
  Za lečenje male Petre potrebno je da se uradi presađivanje koštane srži, zračenje, imunoterapija, a sve to koštaće više od 100.000 evra

  Petra Cvetković, devojčica iz Beograda, nepune tri godine boluje od neuroblastoma, retke i teške bolesti, vrste raka koja uglavnom pogađa mlađu decu.

  Petru je operisao dr Davidof u Americi, u Memfisu. Mala Petra je za mesec dana operisana čak tri puta i trenutno prima hemioterapiju, a dalje lečenje za ovu malu devojčicu mogući su jedno u bolnici u Đenovi, koja je centar za lečenje Neuroblastoma.

  Za lečenje male Petre potrebno je da se uradi presađivanje koštane srži, zračenje, imunoterapija, a sve to koštaće više od 100.000 evra.

  S obzirom da je velika suma u pitanju, koju njeni roditelji nisu mogli da sakupe, Jelena i Jovan Cvetković, mole ljude dobre volje da im svojim prilozima u skladu sa mogućnostima pomognu u sakupljanju novca i omoguće da Petra nastavi svoju borbu i da u Đenovi bude u aprilu, kada bi trebalo da proslavi svoj treći rođendan.


  PETRI MOŽETE POMOĆI:
  Slanjem sms poruke: 78 na broj 3030 pomozite maloj Petri! Cena poruke je 100 dinara.

  Račun je otvoren u Banci Intezana ime Petra Cvetković
  broj dinarskog računa: 160-419173-65
  broj deviznog računa: 00-540-0001035.1
  IBAN: RS35160005400001035184
  SWIFT broj za uplate iz inostranstva - DBDBRSBG
  Kod:
  http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/srbijo-spasi-malu-petru-pomozimo-devojcici-da-pobedi-tesku-bolest-clanak-1690610
  Kod:
  http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/78.html
  Izmenjeno od: White_Angel; 07.03.2015 u 13:22.


 2. #2
  Top poster Vlada1968 avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  8.053
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  6.209
  Pohvaljen 9.351 puta u 4.489 postova
  Moć reputacije
  831
  Konačno...

  MALI ANĐEO PUTUJE U ITALIJU: Ognjanovići dali 120.000 evra za Petrino lečenje


  Roditelji preminule Tijane uplatili su novac klinici u Đenovi, koji nam je dovoljan za početak lečenja raka, ali će nam trebati za još jednu njenu terapiju, kaže devojčicina majka Jelena Cvetković

  BEOGRAD - Roditelji pokojne Tijane Ognjanović, Jelena i Nebojša, uplatili su 120.000 evra na račun bolnice u Đenovi za lečenje male Petre Cvetković iz Beograda!

  Tako će ova trogodišnja devojčica krenuti u Italiju čim se oporavi od hemioterapije. Ovo je za Kurir potvrdila i Petrina majka Jelena Cvetković, koja se s devojčicom koja boluje od neuroblastoma, retke vrste raka koja pogađa malu decu, nalazi u Institutu za majku i dete.

  - Ognjanovići su u utorak uplatili novac direktno klinici u Đenovi i omogućili lečenje naše ćerke. Hvala im na tome. Bićemo im zahvalni celog života. Sada možemo da počnemo s pripremama za put. Hvala i celoj Srbiji koja je uz nas i našu ćerkicu - kaže Jelena i ističe da ne zna koliko će ukupno novca biti potrebno za Petrino lečenje.  Prima hemioterapiju

  - Oko pola godine će trajati Petrino lečenje u Italiji. Možda i duže. Iznos od 120.000 evra neophodan je za početak. Tačan iznos koji bi nam još bio potreban znaćemo kada počne lečenje - objašnjava Jelena.

  Petrina tetka Aleksandra Petrović kaže da bi Petra trebalo da bude u Đenovi između 10. i 11. marta.

  - Otputovaće u ponedeljak ili utorak. Trenutno prima hemioterapiju u Institutu za majku i dete. Osim sume od 120.000 evra, koju su Ognjanovići uplatili, biće potrebno još oko 100.000 evra samo za protonsko zračenje - kaže Aleksandra.

  Operisana tri puta

  Petru je operisao dr Davidof u Memfisu u Americi. Za mesec dana operisana je čak tri puta. Da bi Petra ozdravila, potrebno je da joj se uradi presađivanje koštane srži, zračenje, imunoterapija... Nebojša Ognjanović juče nije odgovarao na naše pozive i SMS.

  Podsetimo, Tijana Ognjanović (8) bolovala je od teškog oblika restriktivne kardiomiopatije i jedina nada joj je bila transplantacija srca u Dečjoj bolnici Teksas u Hjustonu u SAD. Preminula je 15. jula 2013. godine.

  Tužilaštvo zatajilo Ognjanovići zahtevaju pristup novcu

  TRAŽE DEBLOKADU RAČUNA

  Pošto je istragom utvrđeno da su, osim računa u zemlji, Jelena i Nebojša Ognjanović imali i račune u SAD i Austriji, Više javno tužilaštvo proširilo je istragu i na inostrane račune. Dok je za proveru računa u Americi tužilaštvo zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od kolega iz SAD, to se do danas nije dogodilo i u slučaju Austrije.

  - Tužilaštvo nije saslušalo Damira Ivanovića, Ognjanovićevog prijatelja, koji je preko pejpal naloga u Erste banci u Austriji sakupljao novac za Tijanino lečenje. Ivanović je u društvu advokata Zdenka Tomanovića dolazio u policiju i rekao da sve što ima da kaže da će reći tužiocu. Pitanje je zašto tužilaštvo još nije zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od austrijskih pravosudnih organa u vezi s računom u toj zemlji. Stiče se utisak da tužilaštvo namerno odugovlači sa istragom - kaže izvor Kurira blizak istrazi i dodaje da su Ognjanovići tražili da se skine blokada s njihovog računa u Srpskoj banci na kom se nalazi oko 100.000 dolara i 7.400 evra.

  Iz Višeg javnog tužilaštva nismo dobili odgovore zašto od austrijskih pravosudnih organa nije zatražena međunarodna pravna pomoć za rešenje ovog slučaja.

  KAKO POMOĆI PETRI

  Slanjem SMS poruke 78 na broj 3030 pomozite maloj Petri! Cena poruke je 100 dinara.  KURIR

 3. Sledeća 10 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Vlada1968:


 4. #3
  Top poster
  White_Angel avatar
  Datum registracije
  26.10.2014
  Postovi
  2.149
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.010
  Pohvaljen 2.970 puta u 1.542 postova
  Moć reputacije
  232
  Maloj Dariji neophodna pomoć za operaciju

  -Svakog jutra moja Darija me pita zašto ne može da trči kao druga deca, zašto je prsti ne slušaju da i ona kao i drugi može da crta sunce i cveće – započinje svoju tužnu priču majka ove šestogodišnje devojčice Mila Antović (30) iz Zvečana.

  Ona kaže da je njena ćerka Darija (6,5) zadobila cerebralnu paralizu odmah po rođenju i to greškom lekara i da se ona i njen suprug Veljko već godinama bore kako bi joj pomogli da se koliko toliko oporavi i osamostali.


  -Ne može sam da hoda, da se uspravi iz ležećeg u sedeći položaj. Ne može da se obuče, da se hrani. Mentalno je sasvim u redu, samo otežano govori. Upisali smo je u predškolsko, ali ona tamo presedi na stolici, jer nemamo novac za asistenta koji bi trebalo da joj pomaže, da bude njene ruke, njene noge, druge oči i uši. Sa našim primanjima, ne možemo da platimo ni jedan mesec takvu pomoć – kaže Antovićeva.


  Ona godinama ne radi jer svake godine do tri meseca provede sa Darijom na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, a posle toga još nekoliko meseci provedu u banjama u Srbiji.  Njen suprug Veljko već 15 godina vodi se kao radnik “Trepče” i prima svega 11.000 dinara mesečno.

  -Svaki minut naših života posvetili smo Darijinom lečenju. Zato i nemamo više dece. Samo nju, jednu…Supruga zbog nege deteta nikada nije mogla da radi. Nema radni staž, nema platu. Samo ljubav za svoje dete - kaže otac Veljko.


  Roditelji ove devojčice koja provodi svoje detinjstvo po bolnicama i banjama nadaju se da će stručnjaci iz Rusije moći da pomognu njenom izlečenju, ali za drugu operaciju koja bi trebalo da se obavi u junu ove godine oni nemaju novca. Potrebno je najmanje 3.000 evra kako bi se operacija obavila.


  -Bila bi to druga operacija po redu. Prva joj je urađena pre godinu i po dana i doprinela je da joj stopala budu ispravljena, kolena zategnuta, noge može više da raširi, a ruke bolje funkcionišu. Nova operacija bi trebalo da omogući bolju funkcionalnost i ruku i nogu. Ne očekujemo potpuni oporavak, ali da bar sama može da se uspravi – objašnjava Mila.


  Svi koji žele da pomognu maloj Dariji mogu uplatiti pomoć na žiro račun Poštanske štedionice 200 32794807 82 na ime Veljko Antović.
  Kod:
  http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/542945/Maloj-Dariji-neophodna-pomoc-za-operaciju

 5. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora White_Angel:


 6. #4
  Softverski sektor - PC Klinika Херувим avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  Едем
  Postovi
  4.860
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.314
  Pohvaljen 7.247 puta u 2.954 postova
  Moć reputacije
  515
  Za Radu!


  Uplati na račune:
  Dinarski: 160-419179-47
  Devizni: 00-540-0001041.6
  IBAN: RS35160005400001041683
  Upiši 82 i pošalji SMS na 3030
  Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)

  Upiši human82 i pošalji SMS na 455
  Cena poruke: 10 CHF

  Humanitarna fondacija Novi Beograd sakuplja sredstva za lečenje dvogodišnje Rade Maslarević. Rođena kao i svako drugo zdravo i veselo dete, rasla je sa svojim vršnjacima u jaslicama radujući se svakom susretu i igri sa njima sve do drugog rođendana kada je pedijatar u rutinskom pregledu deteta čuo kod Rade jak šum na srcu. Dalja ispitivanja su dala strašne rezultate. Dvogodišnjoj devojčici dijagnostikovana je retka, složena i urođena srčana mana koja preti da ugrozi rad pluća. Potrebna joj je hitna operacija (u naredna dva meseca) na dečijoj klinici za kardiohirurgiju u Londonu. Nemoguće je da roditelji sakupe predviđen novac u tako kratkom roku i stoga pozivaju sve dobre ljude da zajedno skupe preko devet miliona dinara da mala Rada preživi.

  Da pomogneš Radi upiši 82 i pošalji na 3030! Takođe, Radi možeš da uplatiš novac i preko dinarskog i deviznog računa, kao i putem platnih kartica na linku ispod

  Kod:
  http://www.budihuman.rs/edonate/index/82.html

  Vaše malo je maloj Radi život!


  Kod:
  http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/82.html


  Не плаши се људског презира и клевете. Свако ко побожно хоће да живи биће гоњен, клеветан и презиран.
  Свети Антоније Велики

 7. Sledeća 5 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Херувим:


 8. #5
  Novi član
  Datum registracije
  09.07.2015
  Postovi
  0
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1
  Pohvaljen 4 puta u 1 Postu
  Moć reputacije
  0
  Pomozimo Nikolini!


 9. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Ismael:


 10. #6
  Softverski sektor - PC Klinika Херувим avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  Едем
  Postovi
  4.860
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.314
  Pohvaljen 7.247 puta u 2.954 postova
  Moć reputacije
  515
  За Неду!


  Твоје мало Неди значи све!

  Хуманитарна фондација Нови Београд сакупља средства за лечење Неде Радуновић. Неда има само осам месеци, а пре четири месеца јој је откривена страшна болест услед које готово да не може да помера руке, ноге и главу. Неда не може ни да седи, грудни кош јој је сужен, а једна обична прехлада може да буде фатална по њу. У питању је спинална мишићна атрофија, и ако Неда не оде у Украјину на лечење матичним ћелијама, болест ће се нагло погоршавати.

  Uplati na račune:
  Dinarski: 160-429489-60
  Devizni: 00-540-0001233.8
  IBAN: RS35160005400001233840

  Upiši 103 i pošalji SMS na 3030
  Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)
  Upiši human103 i pošalji SMS na 455
  Cena poruke: 10 CHF

  e-Doniraj-Humanitarna fondacija Novi Beograd
  Izmenjeno od: Херувим; 06.08.2015 u 08:27.


  Не плаши се људског презира и клевете. Свако ко побожно хоће да живи биће гоњен, клеветан и презиран.
  Свети Антоније Велики

 11. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Херувим:


 12. #7
  Aktivan član
  Datum registracije
  08.01.2013
  Postovi
  39
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  119
  Pohvaljen 22 puta u 13 postova
  Moć reputacije
  12

  Exclamation BUDITE HUMANI: Pomozite ovom čoveku da nastavi da živi!  ”Zovem se Aleksandar Cale Janković, imam 31 godinu i zivim u Borči. Do pre 7 meseci sam bio srećan čovek pun života. Ali od tada moj život je počeo da mi izmiče iz ruku. Jednostavno zacuri. Saznao sam da imam tumor na mozgu. Operisao sam, ali jedan je na delu mozga koga lekari kod nas ne mogu da operišu. Nisam rekao da sam se oženio pre 1.5god i dobio ćerku Sofiju koja ima 6 meseci. Od operacije su ostale posledice pa ne mogu ni ćerku da uzmem u ruke. Jedina želja mi je da mogu da živim, da vidim prvi korak moje ćerke, da čujem njenu prvu reč. Najviše mi daje snagu njen osmeh, prvi zubić koji će da izađe. Jedina nada mi je operacija u Turskoj, ali za to je potrebno
  10. 000 evra. Pošto nisam sposoban za rad, a ni žena mi ne radi nisam u stanju da skupim te pare. Moj vapaj upućen vama ako možete da mi pomognete da život vratim u svoje ruke i živim za nas troje.

  RAČUN JE OTVOREN U VOJVOĐANSKOJ BANCI

  Dinarski: 355-000320047091866

  Devizni: 355-000320047093321

  MOLIM DOBRE LJUDE DA POMOGNU.

  Izvor:
  Kod:
  http://www.dnevno.rs/info/drustvo/77064/budite-humani-pomozite-ovom-coveku-da-nastavi-da-zivi

  ZA VIKEND CE BITI ORGANIZOVAN HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU I BASKETU U SALI FUDBALSKOG KLUBA FK BSK BORCA. HAJDE DA POMOGNEMO ZAJEDNO KOLIKO KO MOZE DA ALEKSANDAR CALE JANKOVOC ODE KRAJEM DECEMBRA NA OPERACIJU U TURSKU. UCESCE JE 3000 PO EKIPI ZA FUDBAL (5+1) A ZA BASKET 2000 (3 NA 3). KO IMA MOGUCNOSTI MOZE I VISE DA DONIRA. PARE CE SE SKUPLJATI NA LICU MESTA A ZA PRIJAVU EKIPA JAVITE SE NA 0616705952
  HVALA UNAPRED!
  Izmenjeno od: Rilke; 10.12.2015 u 18:56.

 13. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Rilke:


 14. #8
  Softverski sektor - PC Klinika Херувим avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  Едем
  Postovi
  4.860
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.314
  Pohvaljen 7.247 puta u 2.954 postova
  Moć reputacije
  515

  Unhappy Лазар ,људи му направили пакао од живота !

  Лазар нема ни оца ни мајку, а људи су му направили пакао од живота. Живели су од његових награда, а онда су га послали у затвор!


  Када је, почетком јесени, морао да се исели из стана у коме је привремено живео, нашао је скромну собицу у старој кући на сомборској периферији, у којој преспава под танким јорганчићем. Грејања у станчићу нема. Топле воде нема. Купатила нема. Али он трчи...

  Сигурно се сви сећате дечака Лазара Ришара из Сомбора, који је са седамнаест година у старим поцепаним ципелама и панталонама, без сата тренинга, претрчао свој први полумаратон (21 км). Прича о њему “Ускрснуће Лазарево” је поново подсетила на њега и изазвала велике емоције на друштвеним мрежама, а највише због тога што је његов живот постао много тежи и што су људи били окрутни према њему.

  Лазар је српски Форест Гамп. Трчао је полумаратоне, маратоне, па и ултрамаратоне. Већ 2011. године постао је познат јавности, када су о њему писале новине, снимане су емисије о њему на неколико националних телевизија. Тада му је обећана помоћ од града Сомбора која, како се наводи у посту на Фејсбуку, никада није стигла. Међутим, Лазар је добио помоћ од разних знаних и незнаних доброчинитеља.

  О Лазару су 2013. године опет писале српске новине захваљујући којима су добри људи препознали његову вољу, па је добио посао на бензинској пумпи, а у међувремену, завршио је и специјалну основну школу.

  И све је изгледало много боље него раније. Али, велика породица у којој је живео злоупотребила је његову популарност и примала је сваку врсту помоћи која је уствари стизала за Лазара. Живели су боље него раније. А онда, када помоћи више није било, почетком ове године, Лазар је на најневероватнији начин био удаљен из те породице.

  Под оптужбом да је покушао да напаствује једну девојчицу из породице, Лазар је два месеца (од краја јануара до краја марта) провео у затвору у затворској психијатријској установи где је био везиван, кљукан лековима, живећи између невиности свога сна и пакла сопствене јаве. После два месеца, када се открило да је све било лаж, Лазар је, налогом надлежног тужиоца, по хитном поступку ослобођен. Надокнаду за паклена два месеца свог живота, од државе, до сада није добио.

  За време боравка у затвору изгубио је посао на пумпи и остао без било каквих средстава за живот, а није више имао ни где да оде. Али је наставио да трчи. Добротом једног Сомборца, скоро пола године је провео у његовом празном стану. Радио је где год су га звали, било за храну, било за неку ситну пару.

  Наставио је да трчи. Маратони, медаље и пехари су се ређали (има их већ на десетине).

  Када је, почетком јесени, морао да се исели из стана у коме је привремено живео, нашао је скромну собицу у старој кући на сомборској периферији, у којој преспава под танким јорганчићем (остао је без свих својих ствари после затвора, јер му је све развучено, а много тога што је добио још је раније разделио онима који немају). Грејања у станчићу нема. Топле воде нема. Купатила нема. Али Лазар трчи…

  Пре неки дан је претрчао ултрамаратон Осијек-Апатин (55 км). У старим покиданим патикама. И одлази, кад год може, на Острог, где остаје и по неколико седмица, служећи и помажући манастирском братству. Каже да му је тамо најлепше

  Господин који је написао овај дирљив пост о Лазару како би скренуо пажњу јавности на несрећног дечака слушао је Лазареве приче о Острогу, о Богу и људима, о његовом животу. Слушао је овог скоро неписменог момка, који никада није научио сасвим правилно да говори. Једном га је питао: “Како то, Лазаре, Бог допушта да ти, који толико верујеш у Њега, тако сурово страдаваш?”, а он му је одговорио: “Да, али Он је учинио да све то мени не буде тешко!”.
  – И ја остајем постиђен његовим одговором – написао је, између осталог, овај човек за себе.

  За који дан Лазар ће напунити 22 године (на православни Бадњи дан). Неће се за рођендан почастити ни коцком чоколаде. Биће добро ако тог дана буде нешто појео. Али ће и тог дана трчати.
  извор:
  Kod:
  http://www.telegraf.rs/vesti/1920665-lazar-nema-ni-oca-ni-majku-a-ljudi-su-mu-napravili-pakao-od-zivota-ziveli-su-od-njegovih-nagrada-a-onda-su-ga-poslali-u-zatvor-foto

  На мене је веома снажан утисак оставио овај текст , а када сам дошао до деле где он ,Лазар ,сведочи своју веру у Бога ,мени су сузе потекле. Да са тим момком је Господ ,а сви ми остали који се декларишемо верницима , који себе сматрамо мирјанима , презвитерима ... можемо учити од Лазара . Бог од нас не тражи да ЗНАМО јер знање је ирелевантно , већ дали верујемо своме Богу !


  Господ каже:


  -“Иди, како си веровао нек ти буде”(Mатеј. 8,13)

  -"О жено, велика је вера твоја; нека ти буде како хоћеш!"(Матеј.15,28)

  -"Не бој се, кћери; вера твоја помогла ти је" (Матеј. 9,22)

  -"По вери вашој нека вам буде. " ( Матеј. 9,29)

  -"Ако можеш веровати: све је могуће ономе који верује. "( Матеј 9,23)

  -"Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се. " ( Марко. 16,16)

  -"А жени рече: Вера твоја поможе ти; иди с миром. " (Лука. 7,50)

  Нигде Господ не каже знање те је спасило , нити каже знање ће те спасити , никти говори да је потребно знање ! Господ стално нас позива да верујемо, јер наше неверје нас одвојило од Бога ,од спаса , од извора живот!


  Не плаши се људског презира и клевете. Свако ко побожно хоће да живи биће гоњен, клеветан и презиран.
  Свети Антоније Велики

 15. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Херувим:


 16. #9
  Softverski sektor - PC Klinika Херувим avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  Едем
  Postovi
  4.860
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  3.314
  Pohvaljen 7.247 puta u 2.954 postova
  Moć reputacije
  515
  Снамером куцкам нови пост , нећу да едитујем предходни .
  25. Децембар 2015  Телеграф у посети Лазара

  26. Decembar 2015

  БРАВО, СРБИЈО: Лазару из Сомбора стигао позив да пошаље биографију и списак освојених медаља Влади Србије


  Данас је Лазару једина жеља да има сигуран кров над главом, заврши средњу школу, али и постане члан неког атлетског клуба


  После апела на друштвеним мрежама да се помогне Лазару Ришару, двадесетдвогодишњем Сомборцу који се сам, без ичије помоћи, бори за живот и ком је једина снага трчање, јуче је овом младићу стигао и позив да пошаље биографију и списак освојених медаља надлежнима у Влади Србије.

  Лазар нема ни оца ни мајку, а људи су му направили пакао од живота. Живели су од његових награда, а онда су га послали у затвор! (ФОТО)

  Трчао је полумаратоне, маратоне, па и ултрамаратоне. Већ 2011. године постао је познат јавности, када су о њему писале новине, снимане су емисије о њему на неколико националних телевизија. Радио је на бензинској пумпби, али је убрзо добио отказ и завршио у затворској психијатријској установи због лажних оптужби да је покушао да напаствује девојчицу из породице.

  ПОСЕТИЛИ СМО СРПСКОГ ФОРЕСТА ГАМПА: Породица ме изневерила, али све сам им опростио. Желим само да трчим!

  Живот се поиграо са њим, али му се срећа најзад осмехнула када су добри људи почели да му шаљу помоћ у виду одеће, потребних намирница и осталих потрепштина неопходних за живот.
  Данас је Лазару једина жеља да има сигуран кров над главом, заврши средњу школу, али и постане члан неког атлетског клуба.
  Kod:
  http://www.telegraf.rs/vesti/1924627-bravo-srbijo-lazaru-iz-sombora-stigao-poziv-da-posalje-biografiju-i-spisak-osvojenih-medalja-vladi-srbije

  Сви који желе да помогну Лазару Ришару, то могу учинити слањем хуманитарне помоћи на адресу Гаковачки пут број 15, 25.000 Сомбор где је његова тренутна адреса. Такође, може му се помоћи и уплатом новца на рачуне у Ерсте банци:

  – динарски: 340-3229031766

  – девизни: 340-7648818530  Пост Нет омогућава уплату у било којој пошти – довољно је навести име Лазар Ришар и његов број телефона 064 543 73 10. Лазар тада у свакој пошти може да подигне новац уз код који добије у смс-у. Новац се такође може послати на његов рачун – подаци на фотографији у прилогу:  Не плаши се људског презира и клевете. Свако ко побожно хоће да живи биће гоњен, клеветан и презиран.
  Свети Антоније Велики

 17. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Херувим:


 18. #10
  Banovan
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  3.770
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  7.125
  Pohvaljen 8.714 puta u 5.181 postova
  Moć reputacije
  0
  Zahvaljujem svima, uz dužno poštovanje, na svim ovim postovima, ali bih vam ipak skrenuo pažnju na desetine hiljada dece koje nemaju "telefonsku" podršku, niti račun u banci. Ovi ljudi i deca koje ste naveli u temi će dobiti svoje pare, ali pola tih para će otići Telekomu, tajkunima, političarima i ostaloj gamadi...da ne zaboravimo da ima i prevara.

  Ja sam angažovan na pomaganju dece zaostale u razvoju u Sremčici. Kako to izgleda možete videti u klipu a i na vas bih apelovao da pare date deci i osobama koji nisu medijski propraćeni i koji ne zloupotrebljavaju svoj status.
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)


NOTICE Trenutno posmatrate globalnu temu. Možda više niste u kategoriji foruma koji pretražujete.

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 11:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1