Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 10 od 22


 1. #1
  Junior
  Datum registracije
  29.12.2012
  Postovi
  85
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  298
  Pohvaljen 9 puta u 7 postova
  Moć reputacije
  16

  FB nova pravila

  Čitali ste o FB novim pravilima kojim su krenuli da prate vaše ponašanje na netu, cele frke i da su pristali da te opcije mogu da se isključe. Tumaram po podešavanjima i ne prepoznajem šta to mogu da isključim. Zna li neko?

 2. #2
  Junior
  Datum registracije
  29.12.2012
  Postovi
  85
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  298
  Pohvaljen 9 puta u 7 postova
  Moć reputacije
  16
  Zar niko ne zna kako i šta se isključuje u podešavanjima? Šta da čekiram, nije FB moje područje

 3. #3
  Banovan
  Datum registracije
  01.04.2013
  Postovi
  33
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  196
  Pohvaljen 113 puta u 57 postova
  Moć reputacije
  0
  ''FB nova pravila'' постоје само као обична фраза - стара правила за стари циљ ''Фејсбука''.

  Поменути сервис (???) користим само повремено, користећи приступне податке које ми неко само на кратко позајми, тако да не знам да ли постоји опција коју тражиш. Знај да и ако постоји таква опција, то је само привид да мислиш да си заштитила своју електронску приватност. Електронска приватност на Интернету НЕ ПОСТОЈИ!!! Посебно на Фејсбуку.

  Изненадио сам се колико сам и сам прегледајући неке ф.б.(и) профиле сазнао о њима, значи само као обичан посетилац - шта тек они могу да сазнају??? Постоје софтвери који са великом (никако 100%) прецизношћу нпр. препознају да ли је неки текст писала особа мушког или особа женског пола. Има таквих сервиса и у онлајн варијанти, али их не праве ''фирме са три слова'', него су за ''широке народне масе''...

  Техника куцања по тастатури се рачуна као једна од метода биометријске идентификације - није толико поуздана ка неке друге, али у комбинацији са осталима ''врши пос'о''... Постоји софтвер и за мерење јачине притиска тастера тастатуре...
  ...

  Ево и једног текста који је само ''врх леденог брега'':

  Бранко Павловић: Услов за посао: Велики брат и фејсбук

  петак, 23 јануар 2015

  Учтива реченица: „Да, чуо сам за вас, баш ми је драго што смо се упознали”, данас има сасвим други смисао. До сада смо знали и ко је ''Велики Брат'', и да нас посматра, али сада он зна ко смо ми.

  Опсежно истраживање у САД тестирало је нови рачунарски програм који је на основу лајкова на „Фејсбуку” одређивао ко је и какве особине има корисник.

  Резултати су следећи: ако се унесе 10 лајкова, рачунар боље сагледава личност од његовог пословног окружења. Са уносом 30 лајкова, прецизнији је од шире породице, на 150 је бољи од уже породице, а на 300 боље сагледава личност од супружника.

  При уносу 100 лајкова софтвер прецизно одређује: расу, године, пол, коефицијент интелигенције, политичка опредељења, сексуална опредељења и карактерне особине.

  И таман кад је већ био ред да се упознамо, када све знамо једни о другима, уместо стиска руке дочекао нас је рачунар. Баш како и доликује Великом брату. На тој страни нема било какве људскости. Само моћ у ширем смислу, а у крајњој инстанци новац. Зато ми новца немамо, а они га имају, свако од њих један одсто, више него што би човек могао да изброји ако би, свакога дана, целог живота бројао новчанице од 1.000 долара.

  Па добро, није неки проблем, нећемо имати „Фејсбук” страницу и готово. Не може.

  То што ми немамо жељу да отварамо своје срце њему, не значи да ће нам бити дозвољено да себе сакријемо.

  У току је већ неколико година едукација свих који у компанијама раде на запошљавању, с јасним упутством да се чињеница да кандидат за посао нема „Фејсбук” страницу мора сматрати разлогом за елиминацију. Нешто крије или је чудак, или није социјализован. Како год, али чим немате „Фејсбук” страницу не можете да се запослите. Односно, још увек негде можете, али у великом броју случајева већ не можете, а у догледно време нећете моћи нигде докле сеже транснационални капитал.Поред осталог, обожавану паролу и наших политичара да је кључ развоја у страним инвестицијама, треба разумети и у овом контексту.

  Е, сад ово већ све више личи на отрцану теорију завере. У своју одбрану изговорићу само: Асанж и Сноуден. Да ли је и то теорија завере? Нажалост, пука је чињеница да САД званично упозоравају студенте да свако ко приступи „Викиликсу” мора рачунати с тим да се никада неће моћи запослити у било којој државној служби. Ако ћеш да радиш за државу, онда је искључено да покушаш да знаш истину.

  Или што би он рекао, имамо ми своју децу, од нас један проценат, којој саопштавамо истину: да је наше богатство све веће, али да претње да се и сиромашнима нешто од тога прерасподели никако не престају, те да су стога сва средства не само дозвољена, него већ и увелико у употреби.

  Можда нема везе са овим што пишем, али Кина је у прошлој години донела следеће одлуке: избацују се ИБМ оперативни системи из свих финансијских институција, забрањује се уградња „Мајкрософта” у нове персоналне рачунаре који се продају на територији Кине и забрањује се свим државним компанијама да ангажују стране консултанте и ревизоре. Па ви сами закључите.

  Ако вам ипак другачија објашњења изгледају уверљивије, ја имам само једно објашњење, као у оној реклами: „Kад си гладан ниси сав свој.”

  Извор: „Политика“
  Izmenjeno od: Мићко; 08.02.2015 u 13:18.

 4. #4
  Junior
  Datum registracije
  29.12.2012
  Postovi
  85
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  298
  Pohvaljen 9 puta u 7 postova
  Moć reputacije
  16
  U pitanju je opcija koja je startovala 01.02 i u pitanju je praćenje kretanja po internetu, šta otvaraš, kuda ideš i sl. Kao u reklamne svrhe, Ljudi su se bunili i sada se ta opcija negde može isključiti u podešavanjima (znači nisu klasični lični podaci), a ja ne vidim gde je. Naravno da znam šta je privatnost i internet, ali smatram svojom moralnom obavezom da to otežam Ako ta opcija postoji, samo da mi neko kaže koja je - isključiću je. Gde god mogu i kako mogu, sprečiću razne trackere, trojance, "zlikovce" i sl Pre par meseci sam instalirala blocker trackera i oduševljena sam. U početku je bilo malo truda, ali mi je Mozilla protrčala. To mi je glavna pobuda, neverovatno je koliko browser ubrza kada se blokiraju sve te razne nebuloze. Zato ako ima nekog ko zna gde je ta vražja opcija, nek dojavi pa da i nju "usporim"

 5. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora astro:


 6. #5
  Senior
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  216
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  34
  Pohvaljen 259 puta u 184 postova
  Moć reputacije
  33
  Nista ti neces da usporis, nego da im samo kazes da se ne slazes sa time. A oni ce da nastave da rade sve isto.
  A velika je mogucnost da ta opcija uopste ne postoji, posto koristis FB, znaci slazes se sa njihovim pravilima...

  Setio sam se sada jedne slike od pre xx godina, bila je kao neka anketa da li se slazes da..., ti hoces da otkacis NE a kockica bezi po ekranu, e tako ti je i sa FB.

 7. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mkkk:


 8. #6
  Banovan
  Datum registracije
  01.04.2013
  Postovi
  33
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  196
  Pohvaljen 113 puta u 57 postova
  Moć reputacije
  0
  Citirati Originalno postavljeno od astro Pogledati poruku
  ... Šta da čekiram, nije FB moje područje
  Ту си у праву - то је ''њихово'' подручје. Зато је и направљен ''ФБ''.

  Да ти не цитирам трећи текст у теми, разумео сам твоју ''моралну обавезу'', коју, надам се, сви се трудимо да одржимо у што већој мери, само знај да ''играмо у гостима''...

  Да ли би ти марила за моје право на електронску приватност, ако бих ја нпр. био гост на неком сервису који си ти основала и хостујеш, макар то био и обичан блог???

  Још нешто. Чувај се ''тракера'' или ''стеј сејф'' - што би рекао
  ''S.t.a.l.k.e.r''...
  Izmenjeno od: Мићко; 08.02.2015 u 21:13.

 9. #7
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.290 puta u 3.756 postova
  Moć reputacije
  1061

 10. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 11. #8
  Banovan
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  3.770
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  7.125
  Pohvaljen 8.714 puta u 5.181 postova
  Moć reputacije
  0
  Ja nikada nisam ostavio svoje pravo ime na FB. Kako oni mene mogu da špijuniraju, preko IP adrese i E-maila...ili imaju još nešto treće?

 12. #9
  Banovan
  Datum registracije
  01.04.2013
  Postovi
  33
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  196
  Pohvaljen 113 puta u 57 postova
  Moć reputacije
  0
  Citirati Originalno postavljeno od Wall-e Pogledati poruku
  ... Kako oni mene mogu da špijuniraju, preko IP adrese i E-maila...ili imaju još nešto treće?
  Када умреже информације које су о теби добили, тј. које си им ти оставио показујући своја интересовања, навике, контакте са другим власницима Фејсбук профила, ''лајковањем'' које показује много о корисницима Фејсбука, као и разним другим показатељима.

  ''Они'' имају, за нас, благо речено, чудну логику. Може им више користити информација са ким контактираш него сам садржај ваших контаката. Ту су и опције логовања на неке друге сајтове или сервисе путем Фејсбук приступних података, нпр. за коментаре, додавање поменутих података на мејл клијенте (обједињени налози) и много тога још... Е, онда, ако баш процене да је потребно, могу, по мом мишљењу, без неких проблема, да те лоцирају...

  Битно је да постоје два профила - твој (Фејсбук страница/група) и њихов профил о теби.

  Мислим да само реална вредност нечијег Фејсбук профила, тј. општа корист од поменутог, може да надиђе страх корисника и њихов ''посао''!?!

  Да додам још и то да обично аплоудовање фотографија на Фејсбук профил даје такође много или за ''њих'' довољно информација - exif података као што су марка и модел фотоапарата, географске координате, датуми фотографисања и остали подаци тог типа. Изгледа смешно? Ови подаци се могу уклонити exif римуверима(???). Шта је са ''паметофонима'' и апликацијама за њих? Теорија завере?

  Једна особа која има Фејсбук групу ~ 20.000 + чланова, испричала ми је да је због несипоручене поруке неком ко се бави истом тематиком преко Фејсбука, дошло до заваде међу њима.

  ...

 13. #10
  Junior
  Datum registracije
  29.12.2012
  Postovi
  85
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  298
  Pohvaljen 9 puta u 7 postova
  Moć reputacije
  16
  Koliko shvatam - osinje gnezdo i dalje ne znam gde je ta opcija Ipak, s obzirom da mi je mašina u godinama, znači mi kada me ništa ne usporava dodatno. Blokiranje trekera je nešto što mi je dalo najveće ubrzanje. A FB - boolno sporo skrolovanje, radije se družim uživo i razmenjujem slike mobilnim i mejlom


Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:00.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1